Новият селекционер на Аржентина Алехандро Сабела заиграва в английското първенство през 1978 година, благодарение на...Диего Марадона. БЛИЦ ще разкаже на младите си читатели един интересен случай, свързани с треньора на “гаучосите” и с легендарния Дон Диего.
 
През 1978 година Марадона вече е звезда. Той е само 18-годишен, но името му е нашумяло не само в неговата родина, но и в Европа. Тогавашният селекционер на “гаучосите” Сезар Луис Меноти в последния момент отказва да вземе в разширения състав малкия Диего за Мондиала, който се провежда в Аржентина. Въпреки това за магьосника с №10 на гърба мечтаят няколко европейски клуба. Един от тях е Шефилд Юнайтед. Мениджърът на “остриетата” Хари Хаслам иска на всяка цена Марадона. През лятото английският тим започва преговори с Бока Хуниорс за трансфер на Диего. Аржентинците настояват за 1 милион паунда, което си е доста висока цена за тези години. Хаслам сваля сумата до 600 000 паунда. Уж всичко е готово, но в последния момент Марадона отказва офертата. Това принуждава мениджърът на Шефилд Юнайтед да потърси услугите на друг аржентинец – Алехандро Сабела. Халфът е един от най-добрите футболисти на Ривър Плейт, но Меноти пренебрегва и него за националния тим. Хари Хаслам обаче държи да го докара на Острова, тъй като Алекс е първият му резервен вариант след провала с Марадона.
Така вместо Дон Диего екипа на “остриетата” облича Алехандро Сабела. Той остава в Шефилд Юнайтед два сезона – до лятото на 1980 година. В този период изиграва 76 мача в английския елит, отбелязва 8 гола. През сезон 1980/81 Сабела преминава в друг английски клуб – Лийдс Юнайтед. Престоят му на “Елънд Роуд” обаче не е успешен – 23 мача и 2 гола. После Сабела се завръща в Аржентина и подписва с Естудиантес.