Новият треньор на Борусия (Дортмунд) Томас Тухел даде първата си пресконференция на „Сигнал Идуна Парк“. Той обяви, че иска да надгради на основите, поставени от Юрген Клоп и да изведе отбора до върха в Бундеслигата.
 
„Юрген Клоп имаше седем невероятно успешни години в този клуб. Сега ще се опитаме да постигнем по-високо ниво и да напишем нова глава в историята на клуба. Клоп е създал невероятна основа. Ние трябва да градим нагоре. Имам голямото желание да създам собствен имидж в Борусия (Дортмунд)“, обяви Тухел.
 
„Много съм радостен, че ще водя този клуб. Винаги съм искал да водя отбор с традиции, който е сред грандовете в Германия. Дортмунд е сред лицата на германския футбол и ми предстои предизвикателство да съхраня този имидж. Ще са необходими сериозна работа, смелост и твърдост. Останалите отбори постоянно трябва да се съобразяват с нас“, коментира новият треньор на Борусия.
 
„Искам да създам атмосфера, в която личи отдадеността към отбора, липсата на егоизъм и желанието за усърдна работа. Вярвам на ръководството на клуба. Това беше важен фактор при решението ми да поема Борусия (Дортмунд). Клубът е характерен с прилагането на нападателен и доминиращ футбол. Искам това да продължи“, заяви 41-годишният специалист.