Американският бизнесмен Чарли Стилитано е завел дело срещу президента на УЕФА Александър Чеферин, информира „Ню Йорк Таймс“. Според информацията, словенецът е започнал война със Стилитано, който имал сътрудничество с три от водещите футболни отбори в света – Барселона, Реал (Мадрид) и Ювентус.

В съдебния си иск американецът е посочил, че президентът на УЕФА му е отправял заплахи заради организирането на приятелски срещи на трите гранда в Северна Америка. Чарли Спилитано е предоставил доказателства, че в своята кореспонденция с Чеферин е получил предупреждение, че с работата си Барса, Реал и Юве се превръща във враг на европейската футболна централа.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Заради пречките на УЕФА, Спилитано не е успял да организира въпросните приятелски мачове. Заради понесените загуби от провалените сделки, той е трябвало да напусне работата си в компания, осигуряваща на европейските футболни грандове мачове срещу съперници от Северна Америка.

Както е известно, Барселона, Реал (Мадрид) и Ювентус съдят УЕФА, след като футболната конфедерация на Стария континент провали създаването на Европейската Суперлига и наложи наказания на клубовете-основатели.