Новото попълнение на Арсенал Парк Чу-Йон, който бе привлечен от Монако, вкара хеттрик за Южна Корея при рагромната домакинска победа с 6:0 срещу Ливан в световна квалификация от група 2 на зона Азия. Чу-Йон бе точен в 8-ата, 45-ата и 67-ата минути. Други два гола пък вкара Джи Дон-Вон, който също се състезава във Висшата лига, но за отбора на Съндърланд. Той се разписа в 66-ата и 85-ата минути. Шестото попадение бе дело на Йон Ким в 82-ата минута.

В същото време Япония се наложи с минималното 1:0 над КНДР в група 3 с гол на Мичихирио Ясуда в добавеното време на мача. Йошида засече с глава центриране в четвъртата минута на добавеното време и донесе победата за Япония. Японците бяха без звездите Кейсуке Хонда, Кенго Накамура и Юто Нагатомо, но и без тях записаха 14-и мач без загуба под ръководството на италианския специалист Алберто Дзакерони. В другия мач от тази група Таджикистан загуби от Узбекистан с 0:1.

В среща от група 4 Австралия победи трудно Тайланд с 2:1, а в момента играят Оман и Саудитска Арабия в другия сблъсък от групата. /БЛИЦ