Английските власти започнаха второ разследване за уреждане на мачове в местния футбол, след като футболист обяви пред репортер под прикритие на в. “Сън”, че може да гарантира манипулирането на резултати от Чемпиъншип.
 
Пред изданието въпросният играч е обявил, че наскоро е уредил негов колега да получи 30 000 паунда, ако си изкара жълт картон по време на мач от Чемпиъншип. Той дори се похвалил, че може да направи подобна манипулация и за среща от Висшата лига.
 
Английските власти обявиха, че е започнато разследване във връзка с разкритието на в. “Сън” и дори вече има трима задържани, които са подложени на разпити.
 
Наскоро имаше друго разследване за уредени мачове в английския футбол, при което на четирима души бяха повдигнати обвинения. Двама от тях са футболисти, играещи в шеста дивизия – 22-годишните Майкъл Боатенг и Хакийм Аделакун от Уайтхоук (Брайтън). Другите двама са 33-годишният сингапурец Чан Санкаран и 43-годишният Кришна Санджей Ганешан, който има двойно поданство – британско и сингапурско.
 
Тогава беше арестуван и бившият играч на Болтън Делрой Фейси, а разследването на властите беше започнато след разкрития на в. “Дейли Телеграф”.
 
Последният голям скандал с уредени мачове в Англия е от средата на 60-те години на ХХ век, когато за виновни са признати 10 футболисти.