Френският шампион ПСЖ и Килиан Мбапе са възобновили преговорите за нов договор на нападателя, съобщава изненадващо Sky Sports.

Френският национал има контракт само до края на сезона с опция за още 12 месеца, но Мбапе вече обяви, че няма да се възползва от въпросната клауза, което не се хареса на ръководството. При този вариант ПСЖ се надяваше да го продаде това лято, вместо да го остави да си тръгне като свободен агент след година. Световният шампион от 2018 година обаче отказа да отиде в Саудитска Арабия, а и няма намерение веднага да преминава в Реал (Мадрид). Той дори подчерта, че през започналия сезон със сигурност ще бъде на „Парк де Пренс“.

Последва изваждането на Мбапе от групата на отбора за тренировките и предсезонното турне в Азия. После той не беше в списъка и за откриващия за тима мач в Лига 1 срещу Лориен (0:0). По-късно обаче нападателят беше реабилитиран и получи правото отново да се подготвя с първия отбор, а се появи и на терена срещу Тулуза през миналата седмица, вкарвайки гол от дузпа при равенството 1:1.

Междувременно треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти говори преди гостуването срещу Селта във Виго от третия кръг на Ла Лига. Двубоят в Галисия е в петък, 25 август от 22:30ч.

“Това беше, повече играчи няма да взимаме сега”, убедено заяви италианецът преди мача с галисийци на „Балаидос“.