Реал Мадрид записа втора победа от началото на сезона в Ла Лига. "Белия балет" се наложи с 2:0 над Бетис в мач от четвъртия кръг. Новината от вечерта със сигурност е изгряването на звездата на новото бижу на "кралския клуб" Килиан Мбапе, след като френския футболист вкара двата гола за победата на мадридчани.

През първото полувреме двата отбора не можаха да си отбележат, а Реал беше по-опасният от двата тима. Нещо повече - домакините изстреляха 13 удара по посока противниковата врата, но така и не успяха да отбележат.

След почивката играчите на Карло Анчелоти вдигнаха значително оборотите в търсене на победата.

Така се стигна до 67-ата минута, когато дойде мига на Килиан Мбапе. Французинът получи хитър пас от Федерико Валверде, оставяйки сам срещу вратаря на Бетис и реализира за 1:0.

8 минути по-късно "белия балет" получи право на дузпа. Зад топката застана Мбапе, който не сгреши за 2:0.

Френският нападател обаче нямаше възможност да реализира своя първи хеттрик, тъй като Анчелоти реши да го смени с ветерана Лука Модрич 6 минути преди края на редовното време.

В заключителните моменти на срещата нови голове не паднаха.

Така в класирането Реал Мадрид се изкачи до второто място с актив от 8 точки, на 4 по-малко от лидера Барселона. Бетис от своя страна все още няма победа от началото на сезона и заема 17-о място с 2 пункта.