Българският нападател Драгомир Драганов кара проби в 13-ия в италианската серия "Б" Асколи. 28-годишният голмайстор от Нова Загора пристигна в италианския отбор със статут на свободен агент, след като се раздели с досегашния си шведски тим Валста Сирианска (Сьодертале).

Той е известен с това, че е клубът на сирийските емигранти в Швеция и се подвизава в трета дивизия, като завърши на трето място този сезон и не успя да се изкачи в горната категория, информира Sportal. Драганов ще премине едноседмични проби, след което ще разбере дали ще бъде картотекиран в Асколи или трябва да търси нов отбор. Както е известно, в Серия "Б" се подвизава друг роден нападател - Владимир Мирчев, който е част от борещия се за завръщане в Серия "А" Анкона, но на този етап е резерва.

Роденият в Нова Загора Драганов стана голмайстор на тима си през сезона със 17 попадения, като остана втори сред стрелците в шампионата. Високият 189 сантиметра реализатор донесе голяма част от победите на отбора с головете си, като в един мач се разписа дори четири пъти за крайното 4:0. Нападателят е играл още шведските Енкьопинг и Вастерас. /БЛИЦ