Вратарят на световния шампион Германия и Байерн Мануел Нойер и холандското крило на баварците Ариен Робен са най-добрите футболисти за първия полусезон в Бундеслигата. Това показват резултатите от анкета на списание „Кикер”, в която са взели участие 240 футболисти от елита. От тях 56,3% са избрали Нойер за най-добър вратар, а неговият съотборник Робен събира 46,7% от гласовете и е лидер в класацията за най-добър полеви футболист.

След разочароващото си представяне през есенния полусезон Борусия (Дортмунд) влиза в негативните класации. Вратарят на вестфалци Роман Вайденфелер, който дори загуби титулярното си място за сметка на Мичел Лангерак, е най-лошо представилия се футболист за първия полусезон, а „жълто-черните” са избрани за „негативната изненада”. Треньорът Юрген Клоп с 26,5% е един от губещите измежду треньорите, като е изпреварен единственото от напусналия Щутгарт Армин Фее (28,2% негативен вот).

За най-голям печеливш с прогрес през първия полусезон е избран треньорът на Аугсбург Маркус Вайнциръл, събиращ 47,1% положителен вот.