Вратарят на Байерн Мануел Нойер изрази готовност да наследи капитанската лента в германския национален отбор от съотборника си при баварците Филип Лам, който взе решение да се оттегли от Бундестима след спечелването на световната титла това лято в Бразилия.

„При всички случаи може да ми се има доверие за капитанската лента. Това обаче трябва да се обсъди с треньора и някои играчи, за да се вземе най-смисленото решение”, заяви избраният за Футболист номер 1 на Германия за 2014 година вратар в интервю за „Кикер”.

„Ако аз бях треньор, щях да избера някой от халфовата линия, за да има по-добра комуникация със съдията”, допълни 28-годишният Нойер, който ще има за конкуренти своя съотборник от Байерн Бастиан Швайнщайгер и централния бранител на Борусия (Дортмунд) Матс Хумелс.

Селекционерът Йоахим Льов трябва да вземе решение на кой да връчи капитанската лента преди следващия официален мач на Бундестима срещу вицесветовния шампион Аржентина на 3 септември в Дюселдорф. Германия спечели световната титла след успех над „гаучосите” с 1:0 след продължения на „Маракана” в Рио де Жанейро.