Вратарят на германския национален отбор Мануел Нойер е съобщил на босовете на Шалке 04, че няма да поднови договора, който изтича през лятото 2012 година, пише немският таблоид “Билд”.

Според изданието 25-годишният страж със сигурност ще напусне “миньорите” през лятото и дори не е изключено вече да има предварителен подписан договор с колоса Байерн (Мюнхен).

“Няма нищо ново по тази тема”, отрече Нойер категорично спекулациите, че е дал думата си на Байерн и ще играе там от следващия сезон. В същото време и мениджърът на Шалке 04 Хорст Хелт добави: “Няма никакъв договор или предварително споразумение между Шалке 04 и Байерн за трансфер на играча”.

От “Билд” попитаха и спортния директор на “баварците” Кристиан Нерлингер дали новият договор с Нойер не е заключен в трезора на клуба? “Не, това не е така. Не мога да потвърдя подобно нещо”, категоричен бе и Нерлингер.

Официално Байерн няма право да преговаря с Нойер, чиято годишна заплата се оценява на 2 милиона евро. Според правилника на Германската футболна лига (ГФЛ) преговори с играчи са разрешени само ако договорите с настоящите им клубове изтичат до половин година. Това означава, че “баварците” ще могат да започнат разговори с Нойер едва през януари 2012 година.

Има вероятност Нойер писмено да е заявил намеренията си пред босовете на Шалке 04, че ще премине в редиците на Байерн. Въпросът обаче е кога? Още през това лято или след изтичане на договора му с Шалке 04 през 2012 година.

Според последните спекулации от Байерн са готови да платят 20 милиона евро, за да имат Нойер още това лято, като в същото време Шалке 04 може да получи и допълнителни пари, ако “баварците” спечелят с новата си покупка титлата догодина. /БЛИЦ