Рейнджърс и Селтик завършиха 0:0 в седмото дерби на “Старата фирма” за сезона, което е и 330-и мач между двата тима за първенство. “Сините” взеха точката в двубоя от 34-ия кръг благодарение на вратаря Алън Макгрегър, който спаси дузпа.
 
Стражът на Рейнджърс спаси удара на Гиоргиос Самарас девет минути преди края. Наказателният удар бе отсъден за спорно нарушение на Стив Дейвис срещу Антъни Стоукс в наказателното поле.
 
В дните преди дербито в Шотландия се вдигна голям шум. Мениджърът на Селтик получи смъртни заплахи и колет бомба, изпратени от крайни фенове на “детелините”. Двама души бяха арестувани заради обидни скандирания на религиозна основа.
 
Това бе последното Дерби на Глазгоу за мениджъра на Рейнджърс Уолтър Смит. 63-годишният специалист се пенсионира след края на сезона. Той е начело на “сините” от 2007 г. насам. Преди това той бе мениджър на тима между 1991 и 1998 г., като бе асистент на Греъм Сунес от 1986 г.
 
Равенството остави Рейнджърс начело на класирането с 81 точки, една повече от Селтик. “Детелините” обаче имат мач по-малко./БЛИЦ