Футболните фенове се възхищават на головите умения на големите отбори. Доста от грандовете на световния футбол са доста резултатни. Барселона, Манчестър Сити и ПСЖ са изключително ефективни в предни позиции.

Един отбор обаче задмина разполагащите със солидни финансови клубове и стана първият тим в топ първенствата на Европа, вкарал 100 гола от началото на сезона. Това е изненадата на Шампионската лига Аякс, който в събота победи Вилем II с 4:1 като гост.

Това беше достатъчно, за да се закръглят точно на стотицата попаденията на отбора за 29 мача от старта на първенството в Ередивизи. 20 от тях са дело на Душан Тадич, 15е вкарал Хаким Зиех, а 11 пъти се е разписал Клаас-Ян Хунтелаар.

Най-резултатният отбор във Висшата лига е Манчестър Сити с 83 гола от 32 мача. Барселона на Лео Меси и Луис Суарес има 81 попадения в 31 срещи в Примера дивисион. Ювентус и Кристиано Роналдо е с 64 гола от началото на сезона в Серия „А“ (31 кръг).

Най-близо до стоте гола сред топ отборите на Европа е ПСЖ, който за 30-те си мача в Лига 1 в 89 случая е поразил противниковите врати. Килиан Мбапе е автор на 27 от тях, а Неймар има 13. Най-резултатен в Португалия е Бенфика със 77 гола. Байерн е с най-много голове в Бундеслигата - 74.