Промоцията на Куинс Парк Рейнджърс (КПР) във Висшата лига на Англия бе потвърдена. Футболната Асоциация на Англия обяви, че няма да отнема точки на шампиона на Чемпиъншип. Победителите във втората дивизия на английския футбол можеха да пострадат сериозно, след като бяха обвинени по седем точки заради трансфера и подновяването на договора на аржентинския халф Алехандро Фаурлин.
От ФА обаче обявиха днес на своя сайт: "Въпреки че две от точките на обвиненията бяха доказани, няма да има отнемане на точки от актива на Куинс Парк Рейнджърс както за този, така и за новия сезон".

По този начин, шампионът на Чемпиъншип ще получи официално трофея си след днешния мач с Лийдс Юнайтед. Преди днешния последен кръг Куинс Парк е първи с 88 точки и се завръща във Висшата лига за първи път от 1996 година насам. Норич Сити, който е втори, има 83 точки и също спечели автоматична промоция за английския футболен елит. Кардиф Сити, Суонси Сити, Рединг ще играят плейофи, а най-вероятно към тях ще се присъедини и Нотингам Форест./БЛИЦ