Испанското издание „Марка“ разкри нови подробности за договора на Неймар с ПСЖ. Както е известно, през лятото на 2017 г. бразилецът премина във френския гранд от Барселона срещу 222 милиона евро, с което стана най-скъпият футболист в историята на футбола.

Сега става ясно, че в контракта на 29-годишния нападател има клауза, според която е задължен да се държи вежливо и приветливо, да е отворен за общуване с феновете. Освен това Неймар не бива да допуска в своите изказвания критики към клуба или неговите служители. Ако спазва правилата на тази точка от договора си, бразилецът ще получава допълнителни 6,5 милиона евро всяка година.

Действащият в момента контракт на Неймар с ПСЖ е до лятото на 2025 г. През миналия сезон той участва в 18 мача на тима в Лига 1, в които се отличи с девет гола и пет асистенции. Бразилецът пропусна първите срещи на парижани от началото на настоящия шампионат заради контузия. Първата му изява беше при гостуването на Реймс, спечелено с 2:0, когато дебют за тима от „Парк де Пренс“ направи Лионел Меси. Аржентинецът влезе в игра именно на мястото на Неймар в 66-ата минута.