Феновете на английския футбол могат да бъдат спокойни, тъй като най-големият кабелен оператор blizoo няма да преустановява излъчването на мачовете от Висшата лига, разбра БЛИЦ.

"Blizоо ви информира, че преговорите с Нова ТВ за разпространението на каналите Нова Спорт и Диема все още не са приключилизаради необоснованото увеличение на цената за излъчване, искано от страна на Нова ТВ. Blizoo не приема подобно увеличение, което може да се отрази върху крайните потребителски цени", съобщиха преди дни от кабелния оператор, който е наследник на Евроком и CableTel.

БЛИЦ се добра до информацията, че в момента blizoo е пред смяна на собственика. Сериозен интерес към кабелния оператор проявява чуждестранна компания. Водят се преговори и до дни се очаква финализиране на сделката.

Новите собственици на blizoo вече са запознати с факта, че голяма част от абонатите са избрали именно този оператор заради излъчването на Диема и Нова Спорт, които са едни от най-гледаните канали поради предаването на английския футбол. Чуждестранната компания уверила, че ще плати на Нова ТВ колкото трябва, за да продължи излъчването на въпросните телевизии. Така феновете на английския футбол, които са абонати на blizoo, могат да бъдат спокойни, че излъчването на Диема и Нова Спорт няма да бъде преустановявано. /БЛИЦ