Пропада вариантът да има “заключен” пояс с мачове през уикендите, който клубове и БФС обмисляха да въведат. Неяснотите около излъчването на българското първенство през новия сезон доведоха до почти сигурно изпускане на срока за заявяване на часовете за такъв пояс пред УЕФА.

Вече изглежда ясно - английски, немски и испански футбол ще бликат от ефира през уикендите по същите канали, както и досега, съобщава "Труд". Клубовете планираха да “затъмнят” пояс между 16:45 часа и 19:15 часа в събота, когато се играят поне по 4 мача от Висшата лига, основният пакет от кръга в Германия и италиански двубой.

За родните мачове има само една оферта - от досегашния притежател на правата bTV. Но това не е предложение, което клубовете желаят. Босовете на водещите отбори са против нов контракт с медията заради удържани от нея 1,65 милиона лева по досегашния.

Четирите софийски клуба и Литекс са “за” създаване на собствен тв канал. Но специализираната телевизия ще струва не по-малко от 5 милиона лева и вероятно няма да бъде готова до 12 месеца.

“Готови сме да загубим пари, но не и да продължава тази подигравка”, категоричен е босът на “Славия” Венцислав Стефанов. Президентът на БФС Борислав Михайлов е в чужбина и след неговото прибиране ще се разгледа офертата на bTV./БЛИЦ