Барселона не успя да победи на своя стадион Ейбар в мач от 16-ия кръг на Ла Лига. Голямата звезда на каталунците Лео Меси пропусна срещата заради контузия, а в атака за тима на Куман бяха Мартин Брайтуайт, Антоан Гризман и Педри. 

В петата минута Араухо бе изритан в наказателното поле на гостите и след преглеждане на видеоповторение съдията назначи дузпа. Мартин Брайтуайт шутира покрай гредата и пропусна да изведе каталунците напред.

В 25-ата минута Брайтуайт все пак прати топката в мрежата на гостите, но попадението обаче не беше зачетено заради засада. 

На почивката Куман замени Сержиньо Дест с Усман Дембеле. Френското крило изостри атаката на домакините, но пропуските продължиха.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Изненадващо гостите откриха резултата в 57-ата минута. Араухо се засуети на центъра като последен в защитата и позволи Кике Гарсия да се устреми напред с топка в краката. Нападателят на гостите се разписа сам срещу вратаря – 0:1. 

В 67-ата Барселона изравни. Каталунците изградиха атрактивна атака отляво. Жуниор центрира по земя, а на далечната греда Дембеле насочи топката в мрежата за 1:1.

В 71-ата Брайтуайт за малко не отбеляза куриозен гол, след като вратарят изби топката в корема му. В 86-ата Педри пропусна чудесен шанс, стреляйки над гредата от 12 метра. Натискът до края не даде резултат и срещата завърши 1:1.

Барселона изостава сериозно от върха, където е Атлетико (Мадрид) с 32 точки. Каталунците имат в актива си 25, но са и с два мача повече от "дюшекчиите".