Бразилската футболна звезда Неймар влезе в историята, след като подписа най-скъпия личен спонсорски договор за спортна екипировка. Така той зае първата позиция в още една класация, след като в момента е най-скъпият футболист в света.

Наскоро 28-годишният нападател на ПСЖ прекрати взаимоотношенията си с „Nike“ и подписа договор с „Puma”. Според условията на контракта Неймар ще получава по 23 милиона паунда на година, разкрива авторитетното сп. „Форбс“.

Това е с 8 милиона повече отколкото Кристиано Роналдо получава от „Nike“ и с пет милиона повече от парите, които Лионел Меси взима от договора си с „Adidas“.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Неймар и „Puma“ обявиха наскоро началото на сътрудничеството си със специално съобщение в социалните мрежи. Така бразилецът сложи край на съвместната си дейност с „Nike“, която продължи 11 години. Новият договор на бразилеца му гарантира повече от два пъти по-големи постъпления от последния договор между нападателя и американската компания, който беше подписан през 2011 г. за 11 милиона паунда на година.

„Израснах, гледайки клипове на велики футболни легенди като Пеле, Кройф, Еузебио и Марадона, а всички те играеха с обувки на „Puma“, обяви Неймар в първия си рекламен клип за германския производител на спортна екипировка.