Не, не се чудете, истина е! Испанският футболен елит ще има отново Стоичков в редиците си.

Точно така, защото на фланелката на един футболист е изписано името на носителя на „Златната топка” за 1994 година. Това е Хуан Диего Молина, който заедно със своя отбор Майорка спечели промоция за Примера дивисион. 

След шест години във втория ешалон тимът отново е в групата на майсторите, след като разби с 3:0 Депортиво Ла Коруня на реванша.

Стоичков пристигна в тима миналото лято и феновете на Майорка си помислиха, че не само е българин, но и роднина на Камата.

Каква е обаче истината за него? Ицо е идол на бащата на Хуан Диего от „Дрийм тийма” на Йохан Кройф. Даже веднъж таткото засякъл в бар Ицо и онемял от щастие, че насреща е кумирът му.

Впоследствие, когато станал баща, решил да кръсти новородения си син Стоичков. Срещнал обаче твърдия отпор на майката, която предпочела в официалните документи да впише за момчето си испанското име Хуан Диего.

Но бащата не се предал и затова върху фланелката на сина му, когато станал футболист, пише „Стоичков”. 

Стоичков вкара първия си професионален гол на 27 октомври 2018 година при равенството 2:2 срещу Лас Палмас в Сегунда дивисион. Сега по-всичко личи, че наесен ще играе в испанския елит.