Ню Йорк Космос победи с 3:0 като гост Тампа Бей Роудис в българското дерби от шестия кръг от Северно-американската сокър лига (НАСЛ). За домакините цял мач записа Георги Христов, докато за тима от Голямата ябълка в 82-ата минута се появи Стефан Димитров. И двамата завършиха срещата с жълти картони.

Христов имаше възможност да се разпише през второто полувреме, но пропусна след изстрел с глава. Гостите решиха всичко за около четвърт час след почивката. Мадс Стокелай вкара за 1:0 в самото начало на втората част след асистенция на бившия испански национал Маркос Сена. Три по-късно Айозе удвои. В 62-ата Пауло Мендес покачи на 3:0, след като открадна топката от защитника Джей Нийдъм и хладнокръвно отбеляза на Томпсън. Вратарят замени принудително титуляра Мат Пикенс, който в 24-ата минута получи контузия. За ямайския страж това бе дебют в първенството.

След тази загуба Роудис е на седмо място с шест точки. Ню Йорк Космос пък е втори с 12 т. Лидер е Минесота Юнайтед с 15 т. В следващия кръг Георги Христов и съотборниците му приемат най-големия си противник Форт Лодърдейл Страйкърс. Стефан Димитров и Ню Йорк Космос също играят у дома, като съперник е последният в класирането Инди Илевън.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ