Нюкасъл постигна убедителна победа с 5:1 над Сток Сити на своя "Сейнт Джеймсис Парк", след като съперникът поведе в резултата, но двама футболисти на "грънчарите" бяха отстранени от игра.

В 29-ата минута на срещата Усама Асаиди даде преднина на „грънчарите“, но Лоик Реми изравни малко преди почивката. Футболистът на домакините се разписа, след като успя да довкара топката след битата от него дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Марк Уилсън, който бе изгонен с директен червен картон.

В 40-ата минута Глен Уилън също трябваше да поеме преждевременно към съблекалните, след като бе декориран за втори път в жълто и така Сток Сити остана с 9 човека още преди почивката.

Задачата на "свраките" много се улесни през втората част и логично се стигна до изразителната победа за водения от Алан Пардю тим.

Йоан Гуфран вкара за 2:1 в 48-ата минута, а в 56-ата отново Реми бе точен - 3:1. В 66-ата Йоан Кабай направи 4:1, а за крайното 5:1 се разписа Папис Демба Сисе в 80-ата минута от дузпа.

След успеха "свраките" са на 6-ото място с 33 точки, а Сток Сити е десети с 21.

В друг мач от кръга в Англия Тотнъм не успя да победи Уест Бромич на „Уайт Харт Лейн“, завършвайки 1:1. Кристиан Ериксен вкара за „шпорите“, а попадението за "дроздовете" бе дело на Йонас Олсон.