Босовете на последния в Бундеслигата Фрайбург са приели офертата на Нюкасъл от 10 милиона паунда за сенегалския нападател Папис Сисе, съобщава “Дейли Мейл”.

Голмайсторът на брайзгауци е напуснал подготвителния лагер на националния тим на Сенегал и е заминал за Нюкасъл, където ще премине медицински прегледи, за да финализира трансфера си. За последните си два сезона в Бундеслигата Папис Сисе изигра 51 мача и вкара 33 гола.

Мениджърът на “свраките” Алън Пардю усилено търсеше нов нападател, който да партнира в атаката на голмайстора Демба Ба, а с привличането на Папис Сисе ще има в състава си двете звезди на сенегалския национален отбор.

След като подпише контракта си с Нюкасъл, 26-годишният Сисе ще се върне в лагера на националния тим на Сенегал, с който ще участва на Купата на африканските нации в Екваториална Гвинея и Габон. След края на турнира Сисе и Демба Ба ще се завърнат в Англия, за да формират новото атомно нападение на “свраките”.

Напускането на Папис Сисе означава, че бившият нападател на “Левски” Гара Дембеле ще получава повече шансове за изява с екипа на Фрайбург, който днес привлече нападателя Себастиан Фрайс от Кьолн.