Нюкасъл победи по инфарктен начин гостите от Лестър с 2:1 в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. В герой за успеха се превърна Бруно Гимараеш, който наниза и двата гола, а вторият дойде извън добавеното време на срещата.

"Лисиците" откриха резултата с попадение на Лукман, след като Перес го изведе по отличен начин и прати топката във вратата. 

В 30-ата минута Гимараеш прати топката във вратата, но първоначално съдията отсъди нарушение на играча срещу вратаря Шмайхел, но след преглед с ВАР попадението беше зачетено. В 35-ата минута Ууд падна в наказателното поле, а играчите на Нюкасъл поискаха дузпа, но играта продължи.

През втората част и двата тима имаха положения за гол, но домакините се оказаха по-щастливи накрая. В добавеното време на мача Бруно Гимараеш прати топката с глава в мрежата на Шмайхел и зарадва феновете на домакините, а с тази победа "свраките" си гарантират и елитния си статут за следващия сезон. В красирането тимът е на 14-ото място с 37 точки, а Лестър е на 9-ото с 40.

В друг мач Уест Хям и Бърнли завършиха 1:1, а мачът беше белязан от тежка контузия на играча на гостите Ашли Уестууд. Той напусна терена, след като в 22-ата минута се сблъска с Никола Влашич.

Вегхорст откри за Бърнли в 33-ата минута, а в края на полувремето гостите пропуснаха и дузпа, която беше бита от Корне. "Чуковете" изравниха през втората част чрез Сучек. След това реми Уест Хям е на 7-ото място с 52 точки, а Бърнли заема 18-ата позиция в зоната на изпадащите с 25.