Собственикът Майк Ашли продаде досегашното име на стадиона “Сейнт Джеймсис Парк”. От клуба обявиха, че много скоро съоръжението вече ще се казва “Спортс Дайрект Арена”. “Свраките” се разделят със старото име след 119 години, съобщава “Сън”.

“Роман Абрамович има повече пари от Господ, но иска да привлече нови спонсори, за да може Челси да върви напред. Клубът им също е на път да продаде името на “Стамфорд Бридж”. Ние искаме Нюкасъл да радва феновете си и всички хора, които са свързани с отбора. За да постигаме успехи, трябва да направим клуба финансово стабилен. Нуждаем се от огромни приходи от реклама и маркетинг, за да инвестираме в бъдещето ни", заяви спортният директор на Нюкасъл Дерек Ламбияс.

“Започнахме сезона добре, но за да се конкурираме с Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси трябва да привличаме всяка възможна стотинка в клуба. Феновете искат от Майк Ашли да купуваме много и класни играчи. За да го направим обаче трябва да осигурим финанси, за да им плащаме заплатите в продължение на четири или пет години. Така че смяната на името е възможност за нас”, допълни шефът./БЛИЦ