С два много красиви гола на Папис Демба Сисе Нюкасъл победи Челси с 2:0 в отложен мач от 34 кръг на Висшата лига. С първия си успех на “Стамфорд Бридж” от 26 години “свраките” продължават битката за четвъртото място в класирането, докато “сините” вече изостават на 4 точки.
 
Сисе откри резултата в 19-ата минута, когато с удар от наказателното поле прати топката в горния ъгъл на вратата на домакините. В петата минута на добавеното време на мача той прехвърли Петър Чех с уникален диагонален удар от воле извън пеналта. Сенегалецът вече има 13 попадения в 12 мача за Нюкасъл през този сезон.
 
Флоран Малуда бе близо до гол за Челси, но не успя да прати топката зад Тим Крул. Шейх Тиоте от “свраките” беше заменен принудително и изнесен на носилка след сблъсък в центъра на терена.
 
Поражението намали шансовете на Челси за място в Топ 4 на класирането. Ако изпуснат четвъртото място, “сините” могат да си гарантират участие в Шампионската лига само с успех над Байерн на финала в Мюнхен. Това пък ще прати четвъртия във Висшата лига в Лига Европа. В събота лондончани играят с Ливърпул във финала на ФА Къп.

АНГЛИЯ - ВИСША ЛИГА


Chelsea vs Newcastle 0-2 All Goals and... by kofiswag