Нюкасъл постигна най-изразителна си победа от началото на сезона след  5:1 като гост на Уест Хям и записа четвърти пореден успех в шампионата. 

Двубоят започна доста добре за "свраките", които още в до 13-ата минута водеха с два гола. Преди тях обаче късметът обърна гръб на домакините в самото начало, след като топката срещна гредата след намеса на Гимараеш, който засече към собствената си врата ниско центриране на Боуен.

В шестата минута Нюкасъл поведе с първата си атака в мача, след като Уилсън засече с глава центриране на Сен-Максимен. В 13-ата минута Жоелинтон получи извеждащо подаване от Фабиан Шер, излезе очи в очи с Фабиански, премина покрай него и прати топката във вратата му за втори път. Попадението първоначално бе отменено заради засада, но ВАР показа, че такава няма - 0:2.

В 40-ата минута Зума върна един гол, след като засече с глава центриране от корнер. Поуп също не се намери добре. Секунди след подновяването на играта Нюкасъл стигна до трети гол след грешка на домакините. Фабиански подаде с ръка към Агер, който обаче позволи на Мърфи да му отнеме на границата на наказателното поле, след което да пусне към Уилсън, който на празна врата отбеляза второто си попадение тази вечер.

Това попадение вече напълно сломи "чуковете" и в следващите минути само две добри намеси на Фабиански, който спаси удари на Мърфи и Сен-Максимен, предотвратиха по-голямото изоставане на Уест Хям. Гимараеш също пропусна добра ситуация. Четвъртият гол обаче бе факт в 82-рата минута, когато Александър Исак наказа груба грешка на Фабиански, който излезе извън наказателното си поле, за да пресече извеждащо подаване на Гимараеш. Стражът обаче не успя да овладее топката и от 30-ина метра Исак я прати в опразнената врата.

В 90-ата минута Гимараеш оформи крайното 1:5, след като завърши контра на гостите с удар в далечния ъгъл.
 

"Свраките" остават на трето място, а Уест Хям е над зоната на изпадащите.