В последния кръг от груповата фаза на надпреварата Нюкясъл победи като гост южнокорейския Улсан с минималното 1:0. Единственото и победно попадение за австралийския тим отбеляза Джейсън Хофман още преди почивката. Този гол бе напълно достатъчен на Нюкясъл за класиране в следващия етап на елиминациите, след като завърши на второ място в крайното класиране на група “Е”. Ако Улсан, който като цяло владееше инициативата в мача и създаде повече голови положения, като дори на два пъти удари страничната греда, бе спечелил домакинството си, то точно южнокорейският тим щеше да придружи японския Нагоя във фазата на 1/8-финалите на турнира.

Китайският Пекин Гуоан макар и минимално също имаше своите шансове да се класира за следващия етап на Азиатската шампионска лига, но завърши 1:1 у дома с победителя в групата Нагоя. В крайна сметка победата на Нюкясъл обезличи напълно резултата на Пекин Гуоан срещу Нагоя. Орибе Нийкава даде преднина на Нагоя в 35-ата минута на срещата, а домакините от Пекин се добраха до равенството след попадение на Гоу Хуи в 81-ата минута. В последните секунди на мача пък бранителят на домакините Ланг Женг остави своите с човек по-малко на терена, след като получи втори жълт и съответно червен картон.

В група “F” от турнира актуалният носител на трофея Гамба Осака допусна първо поражение едва в последния 6-и кръг с 1:2 у дома от ФК Сеул, но това не се отрази по никакъв начин на класирането на японците за 1/8-финалите. Шампионът на Индонезия пък постигна така желаната победа с 4:2 като домакин на китайския Шандун Лунън. В крайна сметка от тази група напред продължиха Гамба Осака и ФК Сеул. /БЛИЦ