Председателят на съвета на директорите на “Газпром” Алексей Милер обяви, че обединеният шампионат на Русия и Украйна може да стартира още през 2014 г. Преговорите за единното първенството на двете държави се проведоха днес в сградата на енергийния гигант в Москва.
 
Милер разкри, че участието в обединения шампионат ще позволи на руските и украинските клубове да отговарят на принципа на финансов феърплей, наложен от УЕФА. Освен това се очаква приходите за отборите да бъдат съпоставими с тези, които се дават за участие в Лига Европа
 
“Не се занимаваме със самодейност, а водим интересни разговори с УЕФА. Необходимо е да направим официално обръщение към европейската футболна централа и то ще бъде направено. Направените изследвания показват, че интересът към мачовете от единен шампионат на Русия и Украйна вероятно ще бъде по-голям от този на срещите от Шампионската лига. Приходите на отборите ще бъдат съпоставими с тези от Лига Европа. Освен това обединената лига ще позволи на участниците да спазват принципа на фиансов феърплей,” заяви Милер.
 
Директорът по организацията на обединеното първенство Валерий Газаев обяви, че бюджетът на шампионата ще бъде 1 милиард долара - 800 млн. долара от тях ще бъдат за елитната група, а 200 млн. са за втората дивизия. По пет процента от приходите на лигата ще бъдат изплащани на футболните федерации на Русия и Украйна.