Габриел Обертан стана третото ново попълнение на Манчестър Юнайтед, след като талантливият халф на Бордо подпида 4-годишен договор с тима от “Олд Трафорд”.

Контрактът ще завърши 20-годишният играч при “червените дяволи” поне до лятото на 2013 г. и Сър Алекс Фъргюсън обяви, че това е футболист, който може да играе на различни позиции в офанзивен план и е следял развитието му от известно време.
 
“Габриел е играч, който следим от няколко години, но нашите няколко опити да го привлечем по-рано бяха блокирани от образователната програма”, заяви Сър Алекс.
 
“Сега сме щастливи, че най-сетне го взимаме в нашия клуб. Обичаме да привличаме млади играчи и да ги развиваме, ще видим какъв напредък ще запише Габриел през следващите две години”, допълни мениджърът на “червените дяволи”.
 
“Щастлив съм да се присъединя към Манчестър Юнайтед. За мен е невероятен шанс да играя за толкова велик клуб. Развълнуван съм от факта, че съм тук и искам да докажа възможностите си”, заяви Обертан пред сайта на английските шампиони.
 
От клуба обявиха, че заради лека контузия, която се неждае от лечение, французинът няма да пътува с тима за предсезонното турне в Азия./БЛИЦ