Бъдещето на Карло Анчелоти в Реал (Мадрид) зависи само от едно нещо - ще стане ли отборът шампион на Испания. Според испанския журналист Едуардо Инда президентът на клуба Флорентино Перес ясно е заявил на италианеца какво ще запази поста му.

"Перес е много спокоен човек. Досега не го бях виждал по този начин в такава ситуация. Но за него е очевидно, че трябва да уволни Анчелоти, ако отборът не стане шампион", сигурен е бившият главен редактор на "Марка".

Причината за новата порция информация около Реал е както загубата с 0:4 от градския съперник Атлетико, така и ситуацията около Кристиано Роналдо. Както е известно, въпреки тежкото поражение звездата отпразнува 30-ия си рожден ден. Нещо, което е било планирано от по-рано, а голяма част от специалните му гости вече били в испанската столица. Феновете на отбора обаче не са доволни от този факт.

В класирането на Примера дивисион преднината на световния и европейски клубен шампион е вече само точка. Барселона и Атлетико делят втората позиция с по 53 т. За последно Кралския клуб вдигна трофея през 2012 година.