Българският национал Мартин Минчев и бившият треньор на Лудогорец Павел Върба бяха обрани по време на мач. Това стана ясно след края на срещата между Пардубице и Спарта (Прага) от 28 кръг на чешкото първенство.

Двата тима разбрали за обира, след като се прибрали в съблекалните. Подаден е сигнал до полицията в Прага, която е започнала да преглежда охранителните камери на стадиона и на сградите в близост. Не се разкриват подробности за задигнатите вещи.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Има такъв инцидент. Полицията разследва и не мога да дам повече информация. Крадците явно са имали вътрешна информация, тъй като много добре са знаели как може да проникнат и къде какво може да намерят“, заяви Радек Клиер – пресаташе на Пардубице.

Мартин Минчев остана неизползвана резерва за Спарта (Прага) от страна на треньора Върба. Чешкият гранд взе аванс от два гола през първото полувреме чрез Томаш Виснер и Давид Ханцко (дузпа), но домакинът Пардубице изравни през втората част чрез Ян Йержабек и Каду (дузпа). Медиите в страната считат, че и двете дузпи са много спорни, въпреки че ситуациите са преглеждани с ВАР.

Спарта (Прага) заема трето място във временното класиране на чешкото първенство с 55 точки, на една точка и мач по-малко от втория Яблонец. Лидер е Славия (Прага) със 74 пункта. Пардубице е на седма позиция с 42 т.