Олимпик Лион се наложи над Монако с 3:1 като домакин в дербито от 36-ия кръг на френската Лига 1.

Вратарят на Лион - Антони Лопес фаулира свой опонент в наказателното поле и така Монако получи правото да изпълни дузпа още преди да са изтекли и две игрови минути. Уисам Бен-Йедер се нае с изпълнението на дузпата и изведе своя тим напред.

Само две минути по-късно Жефиньо получи топката в наказателното поле на Монако и шутира, но ударът му бе отразен от Александър Нюбел.

Раян Шекри имаше възможност да изравни в 10-ата минута, когато шутира от близко разстояние, но топката прелетя покрай десния страничен стълб. Последва контраатака за Монако, която бе завършена от Юсуф Фофана, но и той не намери очертанията на вратата.

Исмаил Якобс получи топката на границата на наказателното поле в 18-ата минута и шутира опасно, но Антони Лопес направи страхотно спасяване.

Брадли Баркола направи добър индивидуален рейд, след който намери по перфектен начин Александър Лаказет, който от близко разстояние опъна мрежата на Александър Нюбел, за да възстанови паритета в 39-ата минута.

Второто полувреме започна с натиск от страна на Монако. В 54-ата минута Александър Головин засече центриране в наказателното поле на Олимпик Лион, но отново Антони Лопес бе на висота и отрази.

Максен Какере се оказа на правилното място в правилния момент в 57-ата минута, за да се възползва от рикоширала топка в наказателното поле на Монако и да я прати във вратата, за да може „хлапетата“ да осъществят пълния обрат.

Натискът на Олимпик Лион продължи да бъде все така осезаем. В 78-ата минута Александър Лаказет отклони топката за Раян Шекри, който се бе позиционирал отдясно на нападението. 19-годишният футболист се справи с бранител на Монако навлезе отдясно в наказателното поле и намери обратния ъгъл, за да може да увеличи аванса на „хлапетата“ с помощта на гредата.

С успеха Олимпик Лион натрупа актив от 59 точки и се намира на 7-ото място в Лига 1, като запазва шансовете си за класиране в местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири през следващия сезон. Монако пък е на 4-о място с 65 пункта в актива си.

ЛИОН - МОНАКО 3:1