ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Томас Тухел ще запази поста си като треньор на Байерн. Това е резултатът от проведената късно снощи извънредна среща на ръководството на клуба, на която се очакваше да бъде гласувано неговото уволнение. Сбирката на босовете беше провокирана от поражението с 2:3 от Бохум, което се явява трета поредна загуба на „баварците“ – нещо, невиждано в мюнхенския гранд от 2015 г.

На проведената среща управата на Байерн е била единодушна в подкрепата си към Тухел и иска 50-годишният специалист да завърши сезона. Категоричното мнение на шефовете на баварците е било, че в момента няма подходящ свободен кандидат, който да замени треньора. Според "Билд", почетният президент Ули Хьонес е изразил съмненията си относно завръщане на Ханзи Флик, който през 2020 г. изведе баварците до требъл.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

„Днес станахме жертва на Закона на Мърфи. Каквото можеше да се обърка, се обърка. Имахме четири-пет отлични възможности за гол и не спряхме да атакуваме. Дълго време играхме с човек по-малко. Днес всичко беше срещу нас, а не заслужавахме загубата. Не мисля, че е справедливо. Имаме оценка 3,4 според показателя xG. В момента не е реалистично да говорим за титлата. През миналия сезон обаче вярвахме до края и триумфирахме със Сребърната салатиера”, заяви Тухел след мача.

Абревиатурата xG е съкращение на статистическия показател „Очаквани голове“. Според оценката, спомената от Тухел, Байерн е трябвало да вкара поне 3,4 попадения в мача. В крайна сметка баварците се разписаха два пъти, а Хари Кейн пропусна две чисти положения. Интересното е, че дори оценката за xG на мюнхенци в мача е по-висока от спомената. В крайна сметка се оказва, че показателят е 3,6.

В същото време стана ясна причината за отменената вчера пресконференция на Томас Тухел след загубата от Бохум. Заради прекъсванията на мача и дългата продължителност на игровото време, Байерн е бил на крачка от изпускане на обратния полет за Мюнхен. Затова отборът е побързал да напусне „Воновиа-Рурщадион“.