За първи път обратен футболист от германската Бундеслига, пожелал да запази анонимност, разказа в интервю пред немските медии за проблемите и страховете, които съпровождат кариерата му в най-високото ниво на немския футбол.

“Всекидневно трябва да влизам в ролята на артист и сам себе си да се самозалъгвам. Цената за моята мечта на живота е голяма. Не знам дали ще мога да издържа до края на кариерата си на постоянното напрежение между хетеросексуалните играчи и възможното разкриване на тайната ми”, споделя въпросният футболист.

Играчът се страхува най-много от това да разкрие пред обществеността наклонностите си. “Няма да се чувствам сигурен, ако моята сексуална ориентация стане обществено достояние”, допълва футболистът, който няма сериозна връзка.

Когато трябва да ходи на официални мероприятия с женска компания, разчита на приятелките си. “В крайна сметка като истински обратен имам и много добри приятелки”, казва играчът, който се е разкрил и пред някои от съотборниците си, които обаче пазят тайната му.

Голямата мечта на футболиста е да може спокойно да ходи на обществени места със своя бъдещ партньор.