Петкратният носител на „Златната топка“ Кристиано Роналдо се е оказал изолиран от своите съотборници в Ювентус, които недоволстват, че футболната звезда се ползва с твърде голяма свобода от страна на шефовете.

36-годишният Роналдо е голмайстор на „бианконерите“ през този сезон с 27 попадения в Серия „А“ и се очаква да бъде титуляр тази вечер в гостуването на Сасуоло (21:45 часа).

Според „Гадзета дело Спорт“, отношенията между португалеца и останалите играчи сериозно се обтегнали през последните месеци. Това се дължи на прекалено големите привилегии, които Роналдо получава от шефовете.

Вместо да тренира със съотборниците си в понеделник след домакинската загуба от Милан с 0:3 в неделя, Кристиано Роналдо посети завода на „Ферари“ в Маранело. Той беше придружен от президента на Ювентус Андреа Аниели и изпълнителния директор Джон Елкан.

През този сезон португалецът пропусна още няколко тренировки, тъй като трябваше да участва на спонсорски събития. Съотборниците му считат, че това е несправедливо, тъй като те не получават такива привилегии.

Счита се, че оставащите три мача на Ювентус през сезона ще бъдат последни за Кристиано Роналдо за тима. Ръководството на клуба ще се раздели с португалеца, ако „старата госпожа“ не успее да се класира за участие в Шампионската лига.