Седем души бяха обвинени от прокуратурата в Аржентина в умишлено причиняване на смъртта на Диего Марадона. Легендата на световния футбол почина на 25 ноември миналата година на 60 години.

Всичките посочени от разследването са медицински лица  и критиките към тях са, че нарочно не са полагали необходимите грижи за пациента.

В черния списък влизат личният лекар на Дон Диего - Леополдо Луке, който извърши последната му операция, психиатърката Агустина Косачов, психолог, две медицински сестри и техен координатор.

Спрямо тях прокуратурата в Сан Исидро (град в Аржентина) поиска да им бъде наложена забрана за напускане на страната. Всеки от тях, който бъде признат за виновен, рискува да лежи в затвор между 8 и 25 години.

“Действията на медицинския екип на Марадона са били неадекватни, недостатъчни и необмислени. Пациентът е бил оставен на произвола на съдбата”, се казва в официален медицински доклад, изготвен от специална комисия.

В медицинския доклад пише, че Диего не би починал при "адекватна хоспитализация".  Обвиняемите ще се явят пред съда на 31 май.