ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Футболистите на Барселона са виновни за грозните сцени, разиграли се на стадиона на Еспаньол след победата на „блаугранас“ с 4:2 като гост, съобщиха местни медии. С успеха тимът на Шави си гарантира шампионската титла. След последния съдийски сигнал новите шампиони на Испания започнаха да празнуват на терена на големия си градски съперник. Феновете на Еспаньол не издържаха, нахлуха на терена и нападнаха играчите на Барса. На всичко отгоре загубата прати втори "папагалчетата" във второто ниво на испанския футбол. 

Радио „Кадена СЕР“ съобщава, че футболистите на Барса били предупредени от градската полиция, че не бива да ликуват на терена след края на мача, тъй като не може да бъде гарантирана сигурността им.

Причината за това е, че охраната по трибуните и игрището е поверена на частна охранителна компания, имаща договор с Еспаньол. Полицията може да осигури безопасността на играчите единствено в тунела и извън пределите на стадиона.

200 лв Начален Бонус Спорт!

В същото време Испанската футболна лига и Еспаньол излязоха със специални декларации за грозните сцени. Треньорът на „папагалчетата“ Луис Гарсия също осъди случилото се на „Корнея-Ел Прат“.

„Ще анализираме всички изображения и кадри от неделя вечерта. В сътрудничество с Еспаньол ще идентифицираме всички отговорни лица, за да им попречим да се върнат на стадионите. Ще докладваме фактите на компетентните органи“, гласи официалното съобщение от страна на Лигата.

„Нашият футболен клуб съжалява за събитията, случили се след края на мача, игран на стадиона ни. Всяка загуба е тежка за нас, но никога няма приемем насилието. Решително се противопоставяме на всички форми на насилие и ще използваме всичките си налични ресурси за неговото изкореняване. Напълно ще съдействаме на всички компетентни органи“, обявиха от Еспаньол.

„Не видях какво стана, тъй като винаги след мач се прибирам в съблекалнята, независимо от резултата. Разказаха ми за грозните сцени и нямам как да се гордея от случката. Насилието, във всичките му прояви, трябва да бъде осъждано. Бяхме предприели всички мерки, за да не се случи подобно нещо, но се оказа, че това е невъзможно“, заяви Луис Гарсия, цитиран от „Марка“.

Според „Мундо Депортиво“, наказанието на Еспаньол заради поведението на феновете ще зависи от начина, по който инцидентите са описани в докладите. Най-леката възможна санкция е в размер на 6000 евро и частично затваряне на стадиона за един мач. Най-тежкото наказание предвижда глоба между 18 001 и 90 000 евро, както и пълно затваряне на стадиона, което може да варира от един мач до цял сезон.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!