Звездата на ПСЖ Златан Ибрахимович е поредното голямо име в световния спорт, което бе забъркано в допинг скандал. Известният шведски треньор по лека атлетика Улф Карлсон обвини нападателя, че е употребявал забранени субстанции по време на престоя си в Ювентус (б.а.: Златан носи екипа на "бианконерите" между 2004 и 2006 година). 

"Мисля, че Златан е ползвал допинг. Когато играеше за Ювентус, той качи 10 килограма мускулна маса за 6 месеца, което е невъзможно без употребата на медикаменти. Същото се отнася и за Албин Екдал, който също игра за Юве. Той пък качи 8 килограма. Това не са лични обвинения към двамата. Просто ги давам за пример, тъй като са големи звезди. Мисля, че в отборните спортове се обръща по-малко внимание на тези неща, в сравнение с индивидуалните", заяви Карлсон и допълни, че не е случаен факта, че в Ювентус е работил лекар, чиито права са били спрени за 22 месеца.

От футболната федерация на Швеция категорично отхвърлиха информациите.

"Изненадани сме от тези обвинения. Няма никакви доказателства за всичко това. Не искаме по никакъв начин да коментираме думите на Карслон, тъй като за нас тези твърдения са абсурдни". 

Самият Ибрахимович все още не е отговорил на обвиненията.