Максим Бурляй от руското посолство в Рим съобщи официално бройката на пострадалите негови съграждани при инцидента с ескалатор на метростанция „Република“ в Рим. Според думите на дипломата 15 души са настанени в болница, като трима от тях са в тежко състояние. Той допълни, че има и четирима граждани на Украйна, които също са пострадали.

„Списъкът с пострадалите вече е ясен. С всеки един от тях е осъществен контакт с хора от нашето посолство. Римският кмет Вирджиния Раджи ни се обади и изрази подкрепата си. Тя обеща съдействие при осигуряване на необходимата помощ за всички наранени при инцидента“, обяви Бурляй.

Появилата се новина, че един от пострадалите е загубил крака заради наранявания при повредата на ескалатора, не е напълно коректна. Италианските лекари са успели да спасят крайника на руснака и не се е наложила ампутация.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Всички пострадали ще останат в болницата в италианската столица за период от 48 часа до една седмица. Уточнено е, че всеки един от тях е бил в трезво състояние при настаняването му в лечебното заведение.

Припомняме, че на метростанция „Република“ в Рим се счупи ескалатор, на който бяха фенове на ЦСКА (Москва), отиващи към стадион „Олимпико“ за мача от Шампионската лига срещу Рома. Подвижната стълба в един момент рязко ускорила движението си, счупила се е и това довело до нараняването на много .

Римската прокуратура започна разследване на инцидента. Градската служба по транспорта в италианската столица започна проверка на причините, довели до повредата на ескалатора.

ШАМПИОНСКА ЛИГА - СЕЗОН 2018/19