Договорът на новия треньор на Бразилия Доривал ще бъде до 2026 г. Това обявиха официално от местната федерация преди часове. По-рано пък изтече новината, че досегашният наставник на Сао Пауло поема "селесао". 

Именно Доривал е бил резервният вариант за Бразилската футболна конфедерация, която се провали в опита да назначи Карло Анчелоти. Италианецът предпочете да продължи договора си с Реал (Мадрид).

Новият селекционер на Бразилия ще дебютира през март в контролите срещу Испания и Англия. Той има за задача да измъкне „селесао“ от трудната ситуация в квалификациите за Мондиал 2026. Петкратните световни шампиони са шести в Южна Америка след три загуби в шест мача.

Доривал Жуниор е изключително опитен треньор. Той е племенник на бившия бразилски национал Дуду. На 20 април 2023 г. пое Сао Пауло на мястото на уволнения Рожерио Сени и през септември изведе тима до спечелването на Купата на Бразилия за първи път в клубната история.

Преди това беше начело на Фламенго, с който спечели Копа Либертадорес и Купата на Бразилия през 2022 г. Работил е още в Атлетико Минейро, Атлетико Панаензе, Интернасионал (Порту Алегри), Васко да Гама, Флуминензе и Палмейрас.