Аржентинската легенда Диего Армандо Марадона е най-великият футболист, който никога в кариерата си не е печелил Шампионската лига. Дон Диего оглавява класация на Sky Sports по този показател, а на 24-а позиция в нея е българинът Димитър Бербатов.

Марадона изведе Аржентина до световната титла през 1986 година в Мексико и Наполи до две шампионски титли и Купата на УЕФА, участва само два пъти в най-престижната клубна надпревара (тогава носеща името КЕШ), но не успява да стигне до триумф.

Втори в любопитната класация е бразилската легенда Роналдо. Феномена спечели два пъти „Златната топка“ и вкара 36 гола в европейските турнири с отборите на ПСВ Айндховен, Барселона, Интер и Реал (Мадрид), но така и не достигна до финал в Шампионската лига.

Челната тройка се допълва от друг бразилец Ромарио, който стана голмайстор на Шампионската лига през сезон 1992/93, но никога не е играл дори полуфинал в турнира.

В топ 10 са още: Джанлуиджи Буфон (три изгубени финала с Ювентус), Роберто Баджо, Роберт Левандовски (голмайстор номер 4 в историята на Шампионската лига), Ерик Кантона, Лотар Матеус (два загубени финала с Байерн), Златан Ибрахимович (31 клубни трофея без този в ШЛ) и Денис Бергкамп.

Българският нападател Димитър Бербатов е поставен на 24-а позиция в тази класация. Той достигна до три финала в Шампионската лига, един с Байер (Леверкузен) и два с Манчестър Юнайтед, но и в трите случая тимовете му загубиха.