Властите в Испания обявиха официално причината за фаталната катастрофа, отнела живота на популярния бивш футболист Хосе Антонио Рейес. Става въпрос за шофиране с висока скорост, съобщава „Кадена Сер“.

35-годишният бивш испански национал почина на 1 юни миналата година, когато управляваният от него автомобил изхвърча от пътя на автомагистралата между Севиля и родното му градче Утрера. С Рейес тогава пътували и двама негови братовчеди - Джонатан Рейес и Хуан Мануел Калдерон, първият от които също загина, а другият оцеля след тежки наранявания и двумесечен престой в болница.

Според официалния доклад на Гражданската гвардия Рейес е шофирал с не по-малко от 187 км/ч. Той е загубил управлението над своя Mercedes Brabus S550 заради експлодирала задна лява гума. В резултат на това колата е изхвърчала от пътя, преобърнала се е и се е запалила. Първоначалната експертиза, направена на мястото на инцидента, сочеше, че Рейес е карал с 237 км/ч.

Хосе Антонио Рейес игра за последно с екипа на Екстремадура, а преди това в богатата си кариера мина през клубове като Севиля, Реал (Мадрид), Атлетико (Мадрид), Еспаньол, Бенфика и Арсенал. Той беше част от непобедимия отбор на „топчиите“ от сезон 2003/04. За испанския национален тим Рейес има 21 мача и 4 гола, а на клубно ниво 646 срещи и 95 попадения. Бившият испански национал имаше жена и три деца.