Лионел Скалони няма намерение да се оттегли от селекционерския пост на Аржентина, след като „гаучосите“ до титлата на Мондиал 2022, заяви президентът на Аржентинската футболна асоциация Клаудио Тапиа. .

Със спечелването на титлата в Катар Скалони стана едва третият треньор в историята, който печели световното първенство и Копа Америка, след легендарните селекционери на Бразилия Марио Загало и Карлос Алберто Парейра.

Договорът на 44-годишния Лионел Скалони трябва да изтече в края на тази седмица и вече е гласен за висок пост на клубно ниво, но Тапия не смята, че това ще се случи.

„Не се съмнявам, че Скалони ще продължи да води на отбора на Аржентина. И двамата държим на думата си. Стиснахме си ръцете и си казахме "да". В момента той пътува, но веднага щом се върне, ще финализираме преговорите“, каза Тапиа пред репортери.

Скалони е начело на „гаучосите“ от юли 2018 г. Той първоначално беше временно на поста, но след това подписа за постоянно. Въпреки това решението той да бъде назначен за наследник на Хорхе Сампаоли след загубата от Франция в 1/8-финалите на Мондиал 2018 в Русия не беше единодушно.

„99% от хората смятаха, че грешим или дори сме луди. Но този отбор донесе щастие на хората с трите спечелени титли“, допълни Тапиа.

Към успехите на Лионел Скалони начело на Аржентина не бива да се забравя и спечелването на първия мач Финалисима между шампионите на Европа и Южна Америка, в който „гаучосите“ надвиха Италия с 3:0 на „Уембли“ на 1 юни 2022 г.