Борусия (Дортмунд) официално потвърди, че английският национал Джейдън Санчо ще премине в Манчестър Юнайтед срещу 85 милиона евро.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

21-годишният футболист ще подпише петгодишен договор с „червените дяволи“ и ще получава по 350 000 паунда на седмица. За финализирането на трансфера е Санчо да премине медицински прегледи и да подпише договора си с Юнайтед.

„Имаме постигнато споразумение с Манчестър Юнайтед за Санчо. Желанието на Джейдън беше за промяна, докато ние искахме да го задържим. Не сме доволни от трансферната сума, но предимно сме тъжни заради неговото напускане“, заяви изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке на първата пресконференция на новия треньор на тима Марко Розе.

Очакванията са Джейдън Санчо да играе с фланелката с №7 на „червените дяволи“. В момента тя се използва от уругвайския нападател Единсон Кавани. В последните години този легендарен за Юнайтед номер, носен от Джордж Бест, Ерик Кантона, Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо, беше на фланелките на Анхел ди Мария, Мемфис Депай и Алексис Санчес, които обаче се провалиха на „Олд Трафорд“.