Собственикът на Астън Вила Ранди Лърнър обяви, че ще напусне поста президент на клуба, ако не успее да продаде „виланите“ през лятото. Американецът опитва да продаде тима от Бирмингам вече повече от година. Цената на клуба е между 150 и 200 милиона паунда.
 
В интервю за „Таймс“ Лърнър призна, че ако и през това лято не намери купувач, ща напусне президентския пост заради отговорностите си в САЩ – лични и професионални. Напоследък той често е обект на критиките на феновете, които недоволстват от липсата на инвестиции и успехи, въпреки че в събота Астън Вила ще играе финал за ФА Къп срещу Арсенал.
 
„Като цяло съм съгласен с критиките на феновете. Заради това преди няколко години станах и президент на клуба. Да, Астън Вила все още се продава, но това не означава, че може бързо да се намери купувач“, обяви Ранди Лърнър.
 
„Има интерес от всяко кътче на планетата. Германци, италианци, американци и китайци имат интерес. Целта обаче е да продам Астън Вила на инвеститор, който може да придвижи клуба напред. Преди година имах План „А“ да продам клуба и План „Б“ да променя управлението с назначението на Том Фокс като изпълнителен директор. Сега План „А“ остава намирането на купувач, а План „Б“ е нов президент. Цената на Астън Вила е между 150 и 200 милиона паунда“, разкри американецът.