Американската фамилия Глейзър постави минимална цена от 3,75 милиарда паунда на Манчестър Юнайтед на фона на нарастващия натиск да продаде клуба. Множество фенски протести се проведоха от началото на новия сезон, като феновете се присъединиха към Гари Невил в молбата до американските богаташи да се разделят с клуба от „Олд Трафорд“, който придобиха през 2005 г. за 790 милиона паунда. Сделката натовари „червените дяволи“ с дългове.

Най-богатият човек във Великобритания и дългогодишен фен на Юнайтед сър Джим Ратклиф наскоро декларира интерес към закупуването на любимия си отбор. Сега се смята, че магнати от Дубай също обмислят оферта за клуба. Вече беше съобщено, че Глейзър ще обмислят продажбата на малък дял в клуба, но сега се появи цена за пълно поглъщане, за да се разделят с ценните си активи след 17 бурни години.

Според “Дейли Мейл“ около 3,75 млрд. паунда биха били достатъчни, въпреки че сумата може да скочи до 5 милиарда. Такава цена би затруднила повечето потенциални купувачи, но би била възможна за суверенен фонд, като Дубай може да последва примера на Абу Даби и Саудитска Арабия, които притежават съответно Манчестър Сити и Нюкасъл във Висшата лига.

Сър Ратклиф, който притежава химическата компания „INEOS“, едноименният колоездачен отбор и френския футболен клуб Ница предяви интереса си преди повече от три седмици. Говорител на родения в Ланкашир бизнесмен коментира пред „Таймс“: „Ако клубът се продава, Джим определено е потенциален купувач. Ако нещо подобно беше възможно, ние бихме се интересували да говорим с оглед на дългосрочна собственост.„Тук не става дума за парите, които са били похарчени или не. Джим гледа какво може да се направи сега и знаейки колко важен е клубът за града, чувствам, че моментът е подходящ за рестартиране.“