Генералният секретар на международната организация на букмейкърите "Federbet" Франческо Баранка категоризира като уговорена срещата между Урал и Ростов (1:0), играна на 30 ноември. Както е известно, начело на тима от Екатеринбург е Александър Тарханов, който преди месец напусна Славия, за да поеле руския клуб.

"В Русия се проведе много странен мач между Урал и Ростов. Коефициентите полудяха. Истински съмнителна среща. Огромни аномалиии. Ставките се движеха без никакъв смисъл. За мач от Премиер лигата това е направо невероятно. Винаги предпочитам да боравя с числа, а да не издавам присъди, но всичко сочи към уговорен мач", коментира Баранка.

В допълнение към неговите думи руският сайт "Рейтинг Букмекеров" обяви, че пет минути преди началото на мача в заложната компания "Betfair" са постъпили залози в размер на 521 000 долара. От тях 351 000 долара за заложени за победа на Урал. В течение на двубоя са постъпили 1 милион долара като залози. От тях 810 000 са за краен изход, а 610 000 за победа на домакина.

Трябва да се отбележи, че гостите от Ростов на Дон, които през миналата седмица победиха Байерн в Шампионската лига, изненадаха мнозина и излязоха предимно с резервни играчи, като осем титуляри не попаднаха в стартовия състав. Необичайно високи залози са успех на Урал са постъпили 4 часа преди началото на мача, когато коефициентите за победа на тима от Екатеринбург са били доста високи.