Италианският Рома уволни треньора Руди Гарсия. Ходът на управата на „вълците“ е очакван, тъй като по тази тема доста се говореше през последните седмици. Заедно с 51-годишния французин си тръгват и неговите асистенти Фредерик Бомпар и Клод Фишо.

Гарсия пое Рома на 12 юни 2013 г. В първия си сезон начело на тима той изведе „вълците“ до 10 победи в първите 10 мача в Серия „А“. В два поредни шампионата французинът класира „джалоросите“ на второ място. В момента римският тим е пети в Италия, на седем точки от лидера Наполи и на пет от Ювентус и Интер.

„От мое име и от името на всички в клуба искам да благодаря на Руди Гарсия за работата в Рома. Имахме много хубави моменти, но вярваме, че е дошъл правилният момент за промяна“, заяви президентът на „вълците“ Джеймс Палота.

Все още няма официална информация за наследника на Руди Гарсия. Очаква се това да бъде бившият треньор на Рома Лучано Спалети. Днешната тренировка на „джалосорите“, която започва в 16:00 часа българско време, ще бъде водена от наставника на младежкия отбор Алберто де Роси – бащата на халфа на „вълците“ Даниеле де Роси.