ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ясен е жребият на футболните турнири при мъжете и жените за Олимпиадата в Париж това лято. Надпреварата е за играчи под 23 години, като е разрешено да има само трима над тази възраст. Турнирът ще започне на 24 юли - само 10 дни след финала на европейското първенство в Германия.

Общият брой на отборите при мъжете е 16, които бяха разделени в четири групи по четири тима. По традиция домакините от Франция бяха пратени в група "А", където са още САЩ, Нова Зеландия и бъдещият победител от плейофа между конфедерациите на Азия и Африка. 

200 лв. Начален Бонус Спорт!

В група "В" попаднаха Аржентина, Мароко, Украйна и отбор от Азия, който ще стане ясен на по-късен етап. В група "С" са Испания, Египет, Доминиканска република и тим от Азия. В "D" са селекциите на Парагвай, Мали, Израел и на страна от Азия.

Броят на отборите при жените е само 12, като те са разпределени по четири в три групи. Домакините от Франция и тук бяха поставени и по традиция оглавиха група "А", където ще бъдат в компанията на Колумбия, Канада и Нова Зеландия. В група "В" са Германия, САЩ, Австралия и все още неизвестен участник от Африка - Замбия или Мароко. В група "С" ще премерят сили Испания, Япония, Бразилия и африкански представител - Нигерия или Южна Африка.

За елиминациите при мъжете ще се класират първите два отбора от всяка група. На 1/4-финалите при жените ще играят първите два тима от трите групи, както и двата най-добри трети отбора. 

Мъжкият финал е насрочен за 9 август, а за златото при дамите ще спорят ден по-късно - 10 август. 

Мачовете при двата пола ще се изиграят на стадиони в седем френски градове - Париж, Нант, Бордо, Лион, Сент Етиен, Марсилия и Ница. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

Групите при мъжете:

Групите при жените: